Sport050
Nieuws
De fittegolf komt er aan. Hoe houd jij je hoofd koel?

In onze artikelen geven wij (Eyelien diëtist en Merel leefstijlexpert) je tips voor een actieve en gezondere leefstijl. Deze website staat bomvol inspiratie om ook in de zomer(vakantie) fit te blijven. Voor de één is de zomer(vakantie) ultiem ontspannen, de ander heeft een wat meer haat-liefde relatie met de zomer. Want ja, we willen allemaal het liefst goed in ons velletje op het strand liggen? En als ik even google ga ik bijna geloven dat een fit lichaam te bestellen is ‘verlies nu nog snel een paar kilo voor de zomer‘, ‘zo snel mogelijk bikini body ready‘, ‘doe deze zomerse detox voor een stralende huid‘. Als jou dit ook de nodige stress geeft, ben je niet de enige. Geloof ons, voor niets gaat de zon op, maar dit is te mooi om waar te zijn!

Met onze ervaring weten wij één ding heel zeker. De beste én blijvende resultaten komen langzaam. Een crash dieet of quick-fix is namelijk niet dé oplossing. Wat wel een blijvende en gezondere oplossing is, is een verandering in je leefstijl. Stap voor stap kleine veranderingen toepassen en die iedere dag herhalen. Zo bereik je met weinig moeite blijvend resultaat. Ben jij toch bevangen door de FITTEGOLF? Hier 5 kleine tips voor op de camping én thuis. Zo houd je je hoofd koel, en laat je je gezonde verstand weer voor jou werken.

  1. Begin met een eitwit rijk ontbijt. Door goed te ontbijten met voldoende eiwitten en vezels geeft je dit een verzadigd gevoel. Dit vermindert de drang naar snaaien later op de dag.
  2. Heb je trek? Drink eerst een of twee glas water. Ons lichaam verwart dorst met honger. Zeker op zomerse dagen als je meer vocht verliest. Heb je na die 2 glazen nog steeds trek? Neem dan een gezonde maaltijd of snack
  3. Eet 5 of 6x per dag. Je dagen lopen anders, waardoor je eetritme ook verandert. Probeer vanaf het moment dat je opstaat en ontbijt verspreid over de dag 5 tot 6 maaltijden te eten. Dit betekend ongeveer iedere 2 tot 2,5 uur een maaltijd of tussendoortje/gezonde snack.
  4. Eet 2 stuks fruit op een dag. In fruit zit vocht, vitamines en vezels. Kortom 3 vliegen in 1 klap.
  5. En gun jezelf dat extra wijntje, stukje taart of uitgebreide bbq met vrienden. Want ook past bij een gezonde balans. Daarmee kan je je gezonde gewoonten een stuk makkelijker volhouden!


Wil jij begeleiding bij een actieve en/of gezondere leefstijl? Of heb je vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Deze maand genieten ook wij van onze vakantie. Daarna staan wij weer klaar en beantwoorden we graag al je vragen. Wij wensen jullie een fijne zomer en een koel hoofd ;)

Voor een gratis kennismaking of voor meer informatie stuur dan een mail naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Eyelien (dietist) en Merel (leefstijlexpert)

Powerwalking