Sport050
Nieuws
Terugblik inspiratiesessie Sociale Veiligheid in de Sport

Terugblik inspiratiesessie Sociale Veiligheid in de Sport

Meer dan 60 vertegenwoordigers van verschillende sport- en onderwijsaanbieders waren aanwezig bij de bijeenkomst van het Sportnetwerk050 op maandag 18 september in de Oosterpoort.

Centraal tijdens deze middag stond het thema Sociale veiligheid binnen de Groningse Sport. Na het openingswoord van Edith Frijlink (Sportregisseur sociale veiligheid, gemeente Groningen) werden twee initiatieven toegelicht: Wij Verenigen (Jouke Janze) en Alliantie Gelijkspelen (Stephan Hakkers & Niek Toering).

Hierna volgde de presentatie van het Actieplan sociale veiligheid in de Groningse sport (Magda Boven, beleidsadviseurs sport, gemeente Groningen). Met dit plan zetten we in op een sociaal veilig sportklimaat voor iedere Groninger. De komende jaren gaan we hier samen met clubs, verenigingen, (sport)organisaties, sporters en gemeente mee aan de slag.

Actieplan Sociale veiligheid binnen de Groningse sport
Hoe we dat doen, lees je in het Actieplan. Als bezoeker van de bijeenkomst krijg je deze alvast toegestuurd. Op korte termijn zal het Actieplan samen met een begeleidend schrijven ook gedeeld worden met alle sportclubs in de stad Groningen. Daarnaast zal door middel van een campagne en een plan van aanpak het Actieplan verder worden uitgerold.

Als laatste was er een panelgesprek met een vertegenwoordigers van diverse organisaties uit de sport in Groningen. De uitkomsten van de Mentimeter tijdens het panelgesprek vind je hier.

Iedereen bedankt voor je aanwezigheid; we hopen je tijdens de volgende Sportnetwerk-bijeenkomst opnieuw te mogen verwelkomen. Wil je op de e-maillijst van het Sportnetwerk050 komen? Klik hier voor meer informatie.

Contact
Heb je vragen over het Actieplan, ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Sportregisseur sociale veiligheid Edith Frijlink: edith@sportsparkz.nl.

Inspiratiesessie Sociale Veiligheid