Sport050
Nieuws
Zo pak je die sporthanddoek (weer) op!

In onze artikelen geven wij (Eyelien diëtist en Merel leefstijlexpert) je tips voor een actieve en gezondere leefstijl. Deze website staat bomvol inspiratie om (weer) fit te worden na de vakantieperiode. Misschien heb je de afgelopen weken wat minder gesport of bewogen. Hieronder delen we 4 tips hoe je de sporthanddoek weer oppakt. En dat doen we het liefst op een manier die je met plezier volhoudt!

Wacht niet en lees gauw onze 4 tips.

  • Luister naar je lichaam

Je conditie opbouwen is voor iedereen anders. Hoe snel dat gaat ligt aan wat je al gedaan hebt aan sport en hoe lang je pauze heeft geduurd. Geef je lichaam de tijd zich te kunnen aanpassen aan een hogere belasting. De meeste blessures ontstaan doordat we te snel opbouwen. Ieder huis heeft een stevig fundament nodig. Ieder lichaam ook. Dat fundament bestaat uit belastbaar weefsel van botten, grote en ook de kleinste stabiliteitsspieren en pezen! Dat ene kleine pijntje dat je voelt, vertelt jou dat er een scheurtje in je fundament zit. Zou jij verder bouwen als er een scheurtje in het fundament van je huis zit? Luister naar je lichaam!

  • Rustig opbouwen

Een rustige opbouw is van groot belang. Doe in het begin rustige en niet te lange trainingen. Als je bijvoorbeeld het hardlopen weer wilt opbouwen begin dan met 20 tot 30 minuten met 1 min wandelen en 1 min hardlopen. Wist je dat topatleten deze opbouw ook adviseren en zelf toepassen als ze terug komen uit een blessure? Niet voor niets het spreekwoord hardlopers zijn doorlopers.

  • Regelmaat

Regelmaat is om meerdere redenen belangrijk bij het werken aan je conditie. Kies een aantal dagen (twee of max drie) uit waarop je gaat sporten en spreid die over de week. Die verdeling is belangrijk omdat je lichaam dan steeds weer kan uitrusten van de inspanning. Juist van die rust tussendoor word je uiteindelijk weer beter. Het kiezen van vaste dagen maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Plan daarom vaste sport momenten. Een niet te missen afspraak met jezelf.

  • Doe een sport die je leuk vindt

Als je een sport doet die je leuk vind, pak je met plezier die sporthanddoek weer op! Wist je dat we van 15 t/m 24 september de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen vieren? Veel clubs starten dan hun trainingen weer op. Een goed moment om een proefles te boeken en iets nieuws te proberen. Wil je weten welke sporten er allemaal te doen zijn in Groningen? Klik dan snel op deze link.

Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Of wil jij begeleiding bij een actieve en/of gezondere leefstijl? Wij kunnen jou helpen om gezondere keuzes te maken, gewicht te verliezen en/of fitter te worden. Op een manier die past bij jou en jouw leven. Neem voor een gratis kennismaking of voor meer informatie contact met ons op. Je kan jouw vragen mailen naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Eyelien (dietist) en Merel (leefstijlexpert)

Powerwalking